ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні якість газу тримають на жорсткому контролі

В Україні якість газу тримають на жорсткому контролі

В Україні якість природного газу підлягає жорсткому контролю. Якщо газ не відповідає стандартам, він не допускається в єдину газотранспортну систему.

Якість природного газу в єдиній газотранспортній системі України жорстко контролюється. Про це заявив голова відділу зв'язків з громадськістю і пресою ПАТ «Укртрансгаз» Максим Белявський, передає «Обозреватель».

«По периметру ГТС встановлені газовимірювальні станції, які в режимі реального часу контролюють показники якості природного газу, такі ж станції і точки контролю встановлені і в зоні розмежування між підприємствами, які займаються видобутком газу в Україні і оператором газотранспортної системи», - розповів він.

За словами Максима Белявського якість газу в різних регіонах України відрізняється, але всі показники якості тримаються в нормі.

«Технологічний процес видобутку газу дуже складний, є ціла наука нафтогазова механіка, в різних областях різні показники природного газу. Газові рудники - це як живий організм. Але всі показники якості тримаються в нормі і їх намагаються дотримуватися ті, хто займається видобутком. Якщо вони не дотримуються цього стандарту, то такий газ не допускається в єдину газотранспортну систему», - наголосив експерт.

Нагадаємо, українці можуть перевірити якість газу, який їм поставляється. Перевірка коштує не дешево, але якщо виявиться, що природний газ неякісний, можна отримати компенсацію.

 
Коментарі (0)