ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїна підвищуватиме тарифи на газ роками

Україна підвищуватиме тарифи на газ роками

В Україні повільно, але впевнено зростатимуть ціни на газ. Підвищення тарифів розтягнуть на кілька років. В Уряді впевнені, що таким чином Україна вирівняє ціни на газ і тепло з ринковими.

Українці платитимуть за газ з кожним роком все більше. Загалом, за 4 роки ціни можуть вирости на 120%. Про це заявив Голова Кабінету Міністрів Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

«Ми прийняли рішення про підвищення тарифів на газ і на тепло. Для того, щоб вирівняти ціни на газ і тепло з ринковими, треба було б підвищити тарифи на 120%. Ми розклали це на 4 роки. Перший рік - підвищення 40%, другий рік - 40% і два роки по 20%», - розповів пан Яценюк. При цьому він нагадав, що з 1 квітня ціна на російський газ для України зросте вдвічі порівняно з нинішніми цінами.
 
 
«З 1 квітня ми будемо платити найвищу ціну в Європі - близько 500 доларів за тисячу кубометрів. Я вже не кажу про борг в 2 млрд дол, які ми повинні ще з початку року і так і не віддали ще», - сказав Яценюк.
 
 
«Але якщо порівняти, за скільки Росія продає газ своєму населенню і Україна, то виходить, що газ в Росії для росіянина вартує 128 дол за тисячу кубометрів, в Україні - 84 дол. На 44 долари дешевше, ніж у Росії», - розповів Глава уряду, назвавши такий стан справ є неприпустимим. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», підвищення тарифу на газ для населення з 1 травня складе 50%, а для підприємств теплокомуненерго - з 1 липня на 40%.
 
Коментарі (0)