ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ Україні обурені ціною на російський газ

В Україні обурені ціною на російський газ

Український уряд вважає абсолютно необґрунтованою ціну на російський газ, яку озвучили в РФ. Голова Кабміну заявив, що Україна готова закупати паливо у Росії, але за старими цінами.
Україна вважає неприйнятною ціну на російський газ у 485 дол. за тис. куб. м і готова купувати його за ціною 268 дол. Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає УНІАН.
 
«Керівник «Нафтогазу» був на перемовинах у Москві. Вчора ми чітко й офіційно заявили нашу позицію — Україна готова далі купувати природній газ за ціною, яка існувала починаючи з початку поточного року, — це 268 доларів. Це є прийнятна збалансована і ринкова ціна», - зазначив пан Яценюк. Він також додав, що Україна готова здійснити всі розрахунки за раніше поставлений з РФ газ. «І ми очікуємо офіційної відповіді від російської компанії «Газпром», - сказав Прем'єр.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Російський уряд скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. кубів.
 
Нагадаємо, раніше уряд України сподівався, що ціна на російський газ не перевищить 480 дол. за куб. м газу. Принаймні з врахуванням такої ціни розраховувався державний бюджет.
 
 
Коментарі (0)