ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні побольшало сертифікованих енергоаудиторів

В Україні побольшало сертифікованих енергоаудиторів

В Україні станом на кінець березня 2019 року 693 атестати видано енергоаудиторам для проведення енергетичної сертифікації будівель та обстеження інженерних систем

В Україні станом на кінець березня 2019 року 693 атестати видано енергоаудиторам для проведення енергетичної сертифікації будівель та обстеження інженерних систем.

Лише у березні 2019 року видано більше 100 атестатів, які надають право проводити енергетичну сертифікацію будівель та обстеження інженерних систем. Це у 2 рази більше, ніж у січні цього року. Про це повідомляє Держенергоефективності.

«Як бачимо, новий для України ринок сертифікації будівель швидко наповнюється атестованими фахівцями», – повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Почалася сертифікація енергетичної ефективності будівель Чим більше буде таких енергоаудиторів, тим вищою буде конкуренція. Загалом, завдяки співпраці Держенергоефективності із 42 закладами вищої освіти, із липня 2018 р. і по сьогодні, вже видано 693 кваліфікаційні атестати, зокрема, за такими напрямами:

415 – сертифікація енергетичної ефективності будівлі;

278 – обстеження інженерних систем.

Загалом, більше 400 фахівців вже пройшли незалежну атестацію, з них більше половини – за двома напрямами.

 

 
Коментарі (0)