ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГЗа рахунок субсидій держава підтримує НАК «Нафтогаз»

За рахунок субсидій держава підтримує НАК «Нафтогаз»

Субсидії в Україні ніколи не потрапляють до громадян. На думку експертів, українці виступають лише оформлювачами субсидій, а гроші розподіляються між «Нафтогазом» і підприємствами ПЕК.

З допомогою субсидій держава підтримує НАК «Нафтогаз України» і підприємства паливно-енергетичного комплексу, а не споживачів. Українці виступають лише оформлювачами субсидій – гроші отримують «Нафтогаз» і підприємства ПЕК. Таку думку висловив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко, передає «ГолосUA».

За словами експерта, громадяни лише оператори, через які ці субсидії розподіляються на користь підприємств.

«Субсидії – це механізм кредитування «Нафтогазу» і підприємств паливно-енергетичного комплексу. Субсидії взагалі ніколи в нашій країні не потрапляють громадянам. Громадяни не отримують субсидій – це міф. Вони є операторами, через які ці субсидії розподіляються на користь підприємств», - підкреслив пан Гаврилечко.

Читайте також: З наступного року на субсидії виділять більше коштів

При цьому він зазначив, що одержувачами субсидій українці могли б бути, якби субсидії були персональними і монетизованими. В такому разі у них була б можливість витратити ці гроші на щось інше.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні за одинадцять місяців 2015 року за субсидіями на оплату ЖКП звернулося 5,1 млн домогосподарств, з яких відшкодування призначено 4,6 млн. В порівнянні аналогічним періодом минулого року це в 4 рази більше (на 3,4 млн домогосподарств).

За цей час в Україні було призначено субсидій в розмірі 14,8 млрд грн, що на 12,6 млрд грн більше, ніж у січні-листопаді 2014 року. При цьому частка суми призначених субсидій у міських поселеннях склала 9,8 млрд грн, у сільській місцевості – 4,9 млрд грн.

В той же час середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у листопаді 2015 року збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року у 2,5 раза і становив 771,5 грн.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
11 Січня 2016 p. 20:01
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого держава спочатку примусово позбавила робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку держава забрала у людини заробіток, а потім штучно приписує цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшує субсидію.
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 22:16

Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ----Навіть я не міг наперед спрогнозувати, що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...