ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВ Україні почали більше будувати

В Україні почали більше будувати

В Україні за минулий рік активізувалося будівництво. Сума коштів, на які проводилися будівельні роботи в країні склала понад 50 млрд грн.

В Україні за минулий рік підприємства виконали будівельних робіт на 50,2 млрд грн і перевищили норму на 7,1%. Індекс будівельної продукції у 2014 році порівняно з 2013 роком становив 78,3%. Дані наведені без урахування тимчасов окупованої території Республіки Крим. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Державній службі статистики.

Відтак, нове будівництво, реконструкція та технічне переозброєння у минулому році склали 82,4% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 10,2% та 7,4% відповідно.

Що ж стосується регіонів, то лідером з виконання будівельних робіт стала Чернігівська область – 138,5% у порівнянні з 2013 роком. На другому місці виявилась Рівненська область. Тут, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року будівельні роботи виконані на 104,7%. І третє місце посіла Сумська область, де план з виконання будівельних робіт у 2014 році виконано на 102,8%. Столиця ж у минулому році «пасла задніх». Так, у Києві, обсяги будівництва у минулому році становили 78,7%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, У Мінрегіоні вважають, що тільки будівництво зможе запустити економіку країни. Міністерство планує виводити частину компаній на міжнародний ринок. Інші підприємства будуватимуть житло в Україні.

 
Коментарі (0)