ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Україні введено нові вимоги по теплоізоляції будівель

В Україні введено нові вимоги по теплоізоляції будівель

Мінрегіонбуд вводить європейські стандарти по фасадної теплоізоляції споруд та будівель, що надають можливість значної економії.

 

Мінрегіонбуд вводить європейські стандарти по фасадної теплоізоляції споруд та будівель, що надають можливість значної економії.

Як повідомили в прес-службі відомства, нові вимоги дозволять українцям зекономити щороку 15% теплоенергії. Такі пропозиції містить проект нових ДБН «Конструкції з зовнішньої фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування ".

Зокрема, Мінрегіон ініціював приведення заходів з утеплення у відповідність з європейськими вимогами, використовувати сучасні матеріали і технології. Українці, після впровадження нових вимог, зможуть очікувати економії 15% тепла - до 3 мільярдів гривень загальної економії при щорічній термомодернізації трьох відсотків всіх будівель.

Також впровадження вимог на 15-20% підвищить експлуатаційні терміни будівель. Сьогодні він становить близько ста років, при новому підході до теплоізоляції буде збільшений ще на двадцять років, зазначив заступник міністра відомства Л.Парцхаладзе. такі нормативи будуть поширені на проекти конструкцій зовнішніх стін.

Оновлена ​​фасадна ізоляція буде проводитися в громадських, житлових і промислових об'єктах і комплексу не тільки в ході будівництва, але і при капремонті і реконструкції, враховуючи вимоги Технічного регламенту стройізделій, споруд і будівель і державних будівельних норм «ВІД до будівель і споруд. Енергозаощадження ».

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Серпня 2018 p. 21:40
Мабуть усі пам"ятають, як у 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь і від них розгерметизації будинків бути не може. Однак, насправді зараз майже усі будинки Києва розгерметизовані по причині святкових "землетрусів" 2010-2013 років. Особисто я вважаю, що ця розгерметизація робилася навмисно з метою подальшого здирництва на утеплення будинків. -----------------------------------------------------------------------------Крім розгерметизації , святкові "землетруси" 2010-2013 років привели до значного зменшення строку служби житлових будинків. А чим менший строк служби житлового будинку , тим вигідніше для держави, адже звільнене від старого будинку місце можна знову продати під нову забудову...