ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ Україні запрацює менше котелень

В Україні запрацює менше котелень

У Мінрегіоні продовжують готуватися до опалювального сезону 2014-2015. У наступному опалювальному періоді відомство має намір зменшити кількість котелень, що працюють.

Під час наступного опалювального сезону котелень, що працюють, будуть менше. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«За даними, які надійшли з регіонів, у 2014 році в населених пунктах країни планується підготувати до роботи в зимовий період 22,9 тисяч котелень, у тому числі 11,6 тисяч комунальних котелень, буде  підготовлено 5,7 тисяч центральних теплових пунктів», – йдеться в повідомленні. Під час опалювального сезону 2013-2014, тепло у будинках закладах соціальної сфери забезпечували 24 тисячі 685 котелень.

Проте, у Мінрегіоні запланували реконструювати понад 500 котелень, замінити та капітально відремонтувати майже 1000 котлів замінити та близько 400 км теплових мереж у двотрубному обчисленні.
 
Як відомо, опалювальний сезон 2013-14 років в Україні розпочався достроково. Замість традиційної подачі теплоносія 15 жовтня, опалення довелося підключити усім споживачам вже з 1 числа аналогічного місяця, бюджетні установи у деяких містах почали грітися ще раніше – з 29 вересня.
 
«Україна Комунальна» вирішила підсумувати, яким був цей опалювальний сезон, і попросила оцінити його своїх читачів. Результати читайте в опитуванні «У.К.».
 
Коментарі (0)