ГоловнаПублікаціїОпалювальний сезон 2023-2024Опалювальний сезон не закінчився без нарікань - опитування

Опалювальний сезон не закінчився без нарікань - опитування

Україна майже розпрощалася з опалювальним сезоном 2013-14 років. Загалом українці задоволені його перебігом, однак і знайшли на що посварити відповідальні служби.

Як відомо, опалювальний сезон 2013-14 років в Україні розпочався достроково. Замість традиційної подачі теплоносія 15 жовтня, опалення довелося підключити усім споживачам вже з 1 числа аналогічного місяця, бюджетні установи у деяких містах почали грітися ще раніше – з 29 вересня.

Протягом усього періоду через різкі перепади температури повітря за вікном в оселях українців стояла то задуха, то холод при гарячих батареях. Однак, за словами керівників відповідальних служб, серйозних проблем, за винятком незначних поривів на тепломережах, котрі оперативно ліквідовувалися, не було. Самі ж споживачі швидше скаржилися на якість теплопостачання. До прикладу, за даними опитування, яке  «Україна Комунальна» проводила наприкінці грудня 2013 року, стало відомо, що більшість опитаних українців (64%) отримували теплоносій справно. При цьому половина з них запевняла, що в оселях настільки тепло, що доводиться відкривати вікна. 23% опитаних зазначали, що в їхніх домівках тепло завдяки додатковому обігріву; 5%  - стверджувало, що теплоносій подається лише вночі; 7% - скаржилося на холод, проти якого навіть обігрівачі безсилі.

Наразі опалювальний сезон офіційно добігає кінця. Варто зауважити, що традиційною датою припинення теплопостачання є 15 квітня, хоча більшість областей країни цієї дати не дочекалися, батареї охололи ще 4 квітня.

«Україна Комунальна» вирішила підсумувати, яким був цей опалювальний сезон, і попросила оцінити його своїх читачів.

Опитування з відповідним заголовним питанням проходило на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 7 по 14 квітня ц.р.

За його результатами виявилося, що більшість українців (94%) отримували теплоносій без перебоїв, однак у оселях 17% з них - попри все, було холодно, ще 9% - були змушені відкривати вікна через задуху, решта (68%) - опалювальним сезоном задоволена повністю. При цьому не варто забувати, що для 6% респондентів опалювальний період пройшов з частими перебоями подачі теплоносія.

 
Коментарі (0)