ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ України не вийде швидко «перекрити» транзит газу з РФ

В України не вийде швидко «перекрити» транзит газу з РФ

Перенесення закупівель газу на українсько-російський кордон вимагає переговорів між Єврокомісією, Україною та Росією, які можуть відбутися на початку осені та вимагатимуть багато часу на обговорення.

Ідея «Нафтогазу України» про те, щоб європейські газові компанії могли б купувати російський газ на російсько-українському кордоні замість транзитування цього газу територією України вимагає перегляду транзитних контрактів. Про це йдеться в заяві заступника голови Єврокомісії, єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, передає «Інтерфакс-Україна».

«Оскільки це питання не можна вирішити за короткий час, це питання потребує дискусії в рамках тристоронніх переговорів між Єврокомісією, Україною та Росією. Ми працюємо над проведенням такої зустрічі на початку осені. Наразі ситуація не впливає на транзит газу», - заявив він.

Пан Еттінгер зазначив, що у вівторок вранці обговорив телефоном з українськими партнерами український законопроект. «Ми впевнені, що Україна залишиться надійним транзитером», - наголосив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз України» погрожував припинити надавати послуги щодо транзиту газу в Європу через Україну для російського «Газпрому» у рамках санкцій проти російського монополіста. У «Нафтогазі» уточнили: «Тоді (у разі введення санкцій проти «Газпрому», – ред.) європейським компаніям треба буде укладати угоди щодо закупівлі газу на українсько-російському кордоні безпосередньо з «Газпромом», а також з оператором української газотранспортної системи».
 
Коментарі (0)