ГоловнаКоментаріГазопостачанняПоловину цьогорічних запасів газу прибережуть на наступну зиму

Половину цьогорічних запасів газу прибережуть на наступну зиму

На початок опалювального сезону, Україні не вдалося заповнити підземні сховища потрібним обсягом природного газу. Проте, через теплу зиму половина наявних запасів лишиться і на наступний сезон.

За прогнозами, Україні на всю зиму потрібно було 27 млрд куб. м природного газу. На початок опалювального сезону у сховищах знаходилося лише 17 млрд, з них зараз залишилось близько 14,5 млрд куб. м газу. Про це повідомила експерт з енергетики Марія Яковлева, передає «24».

«На початок опалювального сезону у сховищах було 17 млрд куб. м газу, з них зараз залишилось 14,5 млрд куб. м. За прогнозами, нам потрібно було 27 млрд куб. м газу на всю зиму. З них 17 млрд ми мали на початок опалювального сезону, ще 9 млрд власного видобутку та щонайменше 1 млрд мали отримати по реверсу», - зазначила пані Яковлева.

На її думку, через те, що зараз дуже тепла зима, навіть якщо будуть морози, то в сховищах все рівно залишиться 7-8, а то й 10 млрд куб. м «блакитного» палива на наступний сезон.

Читайте також: Україна не дотягнула до лідерства в «газовому» рейтингу Європи

«Україна на 40% залежна від імпорту, бо в нас значно скоротилося споживання газу через падіння економіки та неплатоспроможність населення. Щоб вийти з цього потрібно збільшити власний видобуток та запровадити енергоефективне використання газу у всій країні», - підсумувала експертка.

Нагадаємо, зменшення споживання газу теплокомуненерго залишається основним завданням цього опалювального сезону.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка, на сьогодні споживання газу регіонами України порівняно з аналогічним періодом минулого року вказує на значну економію «блакитного» палива.

«Зрозуміло, що це пов’язано з погодними умовами. Усе ж таки середньодобова температура була плюсовою. Але після очікується погіршення температурного режиму. Нам потрібно уважно відстежувати ситуацію і бути готовими працювати по температурному графіку згідно з технологічним режимом», - зазначив пан Кругляк.

Проте, за словами заступника Міністра, на тлі загальної економії у деяких областях спостерігається перебір планових обсягів споживання газу.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:27

ТОВ "Київгаз" ДП "Київгазенерджи" тепер не зазначає у правій частині рахунку нараховану суму. Ця сума зазначається лише у лівій частині рахунку, тобто у тій частині, яка після оплати залишається у споживача. Сума "до сплати" взагалі не зазначається ні у лівій, ні у правій частинах. Вважаю, що це робиться навмисно з метою подальших шахраювань та зловживань, оскільки дивлячись на праву частину рахунку не зрозуміло, на якій підставі споживач заплатив ту чи іншу суму. ----- У попередньому місяці споживачі отримали квитанції із штучно приписаним боргом. Тепер вони повинні їхати за свій рахунок у відділення "Київгазу" і доводити, що борг їм приписаний помилково.

Коля Пухов
29 Грудня 2015 p. 21:27
Я думаю, что если поставщик комунальной услуги, в частности компания "Киевгаз " , приписывает потребителю долг, а потребитель докажет, что долга нет, то компания должна возместить потребителю моральный вред, а также оплатить время и другие расходы, потраченные потребителем для доказательства отсутствия долга.