ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ українських ПСГ поменшало газу

В українських ПСГ поменшало газу

Україна скоротила запаси газу. Наразі у підземних сховищах зберігається до 17 млрд кубометрів.

Україна станом на кінець листопада скоротила запаси газу в підземних сховищах до 17,6 мільярда кубометрів. Про це повідомив заступник голови НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун, передає «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні 17,6 млрд кубометрів. Продовжуємо закачувати кожну добу додатково», - сказав він.

Як повідомлялося, станом на 1 листопада 2013 року запаси газу до ПСГ становили 18 млрд кубометрів газу, зокрема у сховищах «Укртрансгазу» зберігалося 17,1 млрд кубометрів газу, «Чорноморнафтогазу» - 0,9 млрд кубометрів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експерти стверджують, що Україна цілком може розраховувати на альтернативні шляхи отримання енергоресурсу, якщо не дійде згоди на переговорах щодо зниження ціни на російський газ.

«Україна поки що може розраховувати на диверсифікацію фактично з трьох джерел – це європейський газ, який ми почали викуповувати шляхом реверсу на спотових ринках на біржах. Це - LNG-газ, який також може постачатися в Україну  за умови побудови LNG-терміналу і за умови укладення вигідного контракту щонайменше на 3-5 млрд куб м. І, безумовно, це сподівання, що частину газу ми можемо отримувати з Каспійського регіону –  тобто середньоазійський  газ: туркменський або азербайджанський» - заявив член наглядової ради Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук.

 
Коментарі (0)