ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ українських ПСГ поменшало палива

В українських ПСГ поменшало палива

В «Укртрансгазі» відзвітували про кількість «блакитного» палива в українських ПСГ. За даними компанії, в сховищах залишилося менше 12 млрд куб. м газу.

В українських ПСГ залишилось менще 12 млрд куб. м газу. Такі дані наводить ПАТ «Укртрансгаз».

«Згідно з оперативними даними ПАТ «Укртрансгаз», станом на 24 грудня в сховищах було 11,988 млрд кубометрів газу», – йдеться в оперативній інформації.
 
Себто, з початку опалювального сезону Україна скоротила запаси природного газу у своїх підземних сховищах на 28,4%, або на 4,761 млрд куб. м.
 
Примітно, станом на 18 грудня Україна скоротила кількість газу в підземних сховищах газу за на 0,48% - до 12,306 млрд куб. м. 
 
На материковій частині України знаходяться 12 ПСГ загальною активною ємністю 31 млрд куб. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», оператори газотранспортних систем  України (ПАТ «Укртрансгаз») та Польщі («GAZ-SYSTEM S.A.») 17 грудня підписали Угоду щодо розширення систем газопроводів. Згідно з цим документом, планується інтеграція польських та українських газотранспортних систем задля збільшення обсягів імпорту газу в Україну з Європи через Польщу. Угода також передбачає забезпечення зберігання європейського газу в українських ПСГ та подачі «блакитного» палива до європейських споживачів.
 
Коментарі (0)