ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоВ українську енергетику прийдуть європейські правила

В українську енергетику прийдуть європейські правила

Україну чекають енергетичні зміни на законодавчому рівні. Прийняття чергового законопроекту у сфері теплоенергетики сприятиме впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії.

Законопроект про лібералізацію ринку електроенергії, підготовлений до розгляду в другому читанні у Верховній Раді, забезпечить основу для впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії. Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех, - передає УНІАН.

«Міністерство брало участь в обговоренні і підготовці проекту закону «Про засади функціонування ринку електроенергії України» до другого читання. Запропоновані в законопроекті зміни забезпечать хорошу основу для впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії», - сказав він.

При цьому Сергій Чех наголосив, що Україна має унікальні географічні та технічні можливості для експорту електроенергії і зацікавлена в розвитку цього потенціалу.

«Експорт електроенергії дозволяє додатково завантажувати потужності теплової генерації при зниженні внутрішнього споживання електроенергії і забезпечувати збут профіцитного вугілля», - зазначив заступник Міністра.

Читайте також: Теплоенергетиці звели рахунки

Верховна Рада поки що не визначилася зі строками розгляду цього законопроекту.

Нагадаємо, в кінці листопада 2012 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», яким передбачається можливість вільного вибору постачальника електроенергії шляхом укладення двосторонніх договорів, а також можливість придбання необхідних обсягів електроенергії на спотовому ринку.

Секретаріат Енергетичного співтовариства та Світовий банк підтримують прийняття даного законопроекту.

 
Коментарі (0)