ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ Україну заходить газовий інвестор зі Словаччини

В Україну заходить газовий інвестор зі Словаччини

В Україну прийшов інвестор: 200 мільйонів доларів словацька компанія вкладе в Юзівське газове родовище

В Україну прийшов інвестор: 200 мільйонів доларів словацька компанія вкладе в Юзівське газове родовище. При цьому 29% компанії належать власне державі Словаччина, а це вже означає, що ми цим контрактом на видобуток ще і зміцнили зв'язку зі стратегічним партнером в протистоянні з Росією, а також у протидії російському впливу в ЄС і просуванню РФ небезпечних кремлівських проектів на кшталт «Північного потоку-2 ».

Про це у своєму блозі пише український політолог Олексій Голобуцький.

Він розповідає, що контракт укладений з компанією Nafta - найбільшої в Центральній Європі, з 100-річним досвідом роботи в більше 3000 свердловин в Європі. Управління здійснюється компанією з холдингу з вартістю активів понад 12 млрд євро, в цілому холдинг включає півсотні компаній з Чехії, Словаччини, Італії, Німеччини, Великобританії, Польщі та Угорщини. Тобто, це не під тендер утворена шарашкіна контора з 10 доларами статутного капіталу, що опосередковано належить якомусь олігарху. Це надійна фірма з постійною позитивною репутацією.

Голобуцький пише, звичайно, якраз олігархи дуже незадоволені, що родовище з потенційним видобутком в 1 млрд кубометрів на рік пішло повз їх рук. А ще паскудний, що навіть Петра Порошенка не вдасться звинуватити, що це він під себе через треті руки підгрібся стільки газу. Взагалі, розчарування по всіх фронтах.

 

 
Коментарі (0)