ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВ «Укренерго» шукають нового члена наглядової ради

В «Укренерго» шукають нового члена наглядової ради

В Міненерго оголосили конкурсний відбір на посаду незалежного члена наглядової ради ДП «Національна енергетична компанія «Укренерго».

Міненерговугілля оголосило конкурсний відбір на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго» відповідно до перелічених компетенцій, а також вимог до претендентів. Заяви та документи щодо участі у конкурсному відборі приймаються до 02 березня 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні Урядового порталу.

Загалом кількісний склад наглядової ради ДП «НЕК «Укренерго» становить сім членів, четверо з яких повинні відповідати критеріям незалежності та вимогам, встановленим законодавством, інші члени наглядової ради номінуються з боку держави.

Варто зазначити, що у складі наглядової ради обов'язково утворюються такі постійні комітети, як комітет з питань аудиту, комітет з призначень і визначення винагороди посадовим особам.

Довідково: ДП «НЕК «Укренерго» було створено відповідно до наказу Міністерства енергетики України від 15 квітня 1998 року № 54 на базі державного підприємства «Національний диспетчерський центр електроенергетики України» з приєднанням реорганізованого державного підприємства «Державна електрична компанія «Укрелектропередача», як енергетична компанія з функціями оперативно-технологічного управління Об’єднаною енергосистемою України (ОЕС) та передачі електроенергії магістральними електромережами від генерації до регіональних електромереж енергопостачальних компаній (обленерго). ДП «НЕК «Укренерго» здійснює транспортування електроенергії до 4-х країн Євросоюзу, міждержавні перетоки електроенергії між ОЕС України та енергосистемами 3-х країн СНД. У складі Компанії функціонує 8 регіональних енергосистем, що охоплює всю територію України, та працює  біля 10 тис співробітників. Також до складу входить високотехнологічне обладнання 137-ми підстанцій надвисокої напруги 220-750 кВ загальною встановленою потужністю понад 78 тис МВА та понад 21 тис км магістральних та міждержавних електроліній надвисокої напруги 220-750 кВ. Магістральними електромережами ДП «НЕК «Укренерго» щорічно передається понад 110 млрд кВтгод електроенергії.

ДП «НЕК «Укренерго» буде функціонувати у якості регульованого державою підприємства. ДП «НЕК «Укренерго» має підготувати плани по розвитку електроенергетичної мережі, а також подавати такі плани та пропозиції щодо тарифу (розроблених на основі затратного або стимулюючого методу) для затвердження НКРЕКП згідно енергетичних директив ЄС. ДП «НЕК «Укренерго» керується у своїй діяльності правовими та регуляторними вимогами та енергетичними правовими нормами Європейського Союзу та рекомендаціями Організації з Економічного Співробітництва та Розвитку щодо корпоративного управління для підприємств з державною власністю.

 

 
Коментарі (0)