ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ «Укргазвидобуванні» зберегли рівень видобутку газу

В «Укргазвидобуванні» зберегли рівень видобутку газу

Попри нелегкі часи для України, «Укргазвидобування» зберегло об’єми видобутку газу. Втрати по свердловинах зоні проведення АТО складають близько 50 мільйонів кубометрів.

Держкомпанії «Укргазвидобування» вдалося зберегти в 2014 році об’єми видобутку природного газу незважаючи на тимчасову зупинку родовищ в зоні проведення АТО.

Про це заявив Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Сергій Костюк, передає прес-служба компанії.
 
За 2014 рік видобуто 15,113,8 млн куб. м природного газу та сплачено 5,6 млрд грн податку.
 
За його словами, втрати по свердловинах в зоні проведення АТО становили більше 50 млн куб. м.
 
«Видобуток на таких свердловинах повністю призупинено, аби запобігти несанкціонованому відбору газу», - повідомив пан Костюк.
 
Пан Костюк зазначає, що на сьогодні «Укргазвидобування» продає газ державі за ціною значно нижчою від вартості добування.
 
«Ми цей дисбаланс покриваємо виключно за рахунок продажі нафтопродуктів, але така ситуація призводить до, що компанія не може проводити модернізацію, а технічний ресурс обладнання на межі зупинки», - зазначають в «Укргазвидобуванні».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» провела розрахунки собівартості видобутого публічним акціонерним товариством «Укргазвидобування» природного газу і з'ясувала, що економічно обґрунтована собівартість видобутого в 2015 році газу складе 5430 грн за тисячу кубометрів, або на 319,4 дол. за курсом 17 грн за дол.
 
Коментарі (0)