ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВ «Укрінтеренерго» обурені перевірками прокуратури

В «Укрінтеренерго» обурені перевірками прокуратури

Колектив «Укрінтеренерго» обурений: розслідування Генпрокуратури у порушеній кримінальній справі щодо закупівлі неякісного вугілля з ПАР неприпустиме, адже закуплене тверде паливо належної якості.

Завезене вугілля з ПАР використане на ТЕС ПАТ «Центренерго» для виробництва електричної енергії і жодних претензій до його якості немає. Тому розслідування Генпрокуратури у порушеній кримінальній справі щодо закупівлі неякісного «чорного золота» з ПАР неприпустиме. Про це йдеться в листі-зверненні трудового колективу ДПЗД «Укрінтеренерго» на ім'я Президента, Прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та очільника Міненерго.

«Під керівництвом Зіневича Володимира Олеговича наше підприємство спромоглося здійснити неможливе. Коли наша енергетика постала перед загрозою технічного колапсу підприємством за численними дорученнями уряду та Міненерговугілля було забезпечено імпорт вугілля з ПАР», - наголошується в листі.
 
Також в «Укрінтеренерго» наголошують, що зобов'язання за першими трьома судновими партіями виконані успішно і станом на 8 грудня 2014 року на ТЕС відвантажено 241,8 тис. тонн вугілля.
 
«Це вугілля уже фактично використано на ТЕС ПАТ «Центренерго» для виробництва електричної енергії. Жодних претензій щодо неналежної якості або неможливості його використання до ДПЗД «Укрінтеренерго» не надходило», - зазначається в листі.
 
Також повідомляється, що вугілля використовується на Трипільській та Зміївській ТЕС.
 
«Іншого і бути не могло, оскільки належна якість імпортованого вугілля підтверджена сертифікатами міжнародних лабораторій Incolab та експертними висновками ДП «Український державний науково-дослідний вуглехімічний інститут», - додають в компанії.
 
Однак те, що наразі відбувається на наших очах – неприпустимо, зазначають представники компанії, кажучи про розслідування Генпрокуратури у порушеній кримінальній справі щодо закупівлі неякісного вугілля з ПАР.
 
«Це безпрецедентна ситуація в історії підприємства, і ми засуджуємо застосування правоохоронними органами методів силового тиску, що успішно відпрацьовувалося Вашими попередниками та зумовили їх невтішну долю в Україні», - наголошується в листі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на початку листопада постачальник з ПАР Steel Mont відмовився підписувати нову угоду на поставки твердого палива з компанією «Укрінтеренерго». Причиною розриву співпраці стали перевірки, які розпочалися в Україні з боку Генеральної прокуратури. 
 
Коментарі (0)