ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїВ «Укрспирті» вважають, що Україна впоралася з дефіцитом антисептиків

В «Укрспирті» вважають, що Україна впоралася з дефіцитом антисептиків

Держпідприємства в стислі терміни налагодили випуск сировини для антисептиків за низькими цінами

 

В Україні, яка вже відправляє на експорт дефіцитні антисептики, "Укрспирт" відвантажив 2,6 млн літрів дезинфікуючого засобу вітчизняним виробникам. Про це розповів в.о. директора "Укрспирту" Сергій Блеськун.

"Українські виробники закупили у державного підприємства" Укрспирт "вже 2,6 млн літрів дезинфікуючого засобу. І результати цього наочні - антисептики з'явилися майже в кожному магазині і аптеці. Тому гострий дефіцит подолано. Але ми не зупиняємося. Замовлення від українських виробників продовжують надходити, адже коронавірус в країні, на жаль, поки не перемогли ", - повідомив Блеськун.

Відзначається, що ціни на сировину залишаються стабільними і в них не закладається акциз. Зокрема, дезінфікуючий засіб міцністю 80% варто 35,37 грн за літр, міцністю 90% - 42,45 грн за літр.

На сайті "Укрспирту" щодня публікується інформація про загальні обсяги і компаніях, яким здійснюються поставки сировини.

Раніше повідомлялося про те, що український парламент на позачерговому пленарному засіданні 30 березня доповнив і розширив перелік податкових і соціальних змін, введених на період карантину іншими законами від 17 березня (№3275). У тому числі народні депутати на час боротьби з коронавірусів тимчасово зменшили оподаткування для виробництва етилового спирту.

 

 

 

 
Коментарі (0)