ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ уряді хочуть від Донбасу грошей за енергоресурси

В уряді хочуть від Донбасу грошей за енергоресурси

В уряді заявили, що не збираються припиняти електро- та газопостачання на Донбас. Проте, Донецькій та Луганській області доведеться платити за використані ресурси.

Уряд поставляє електрику і газ в зону АТО, проте, не безкоштовно. Гроші за використані ресурси КМУ планує зняти з сум, які зарезервовані урядом для виплат Донецьку і Луганську. Про це на відкритті засідання уряду сказав Прем’єр Арсеній Яценюк.

«Тому в гуманітарній катастрофі, яка насувається на Донецьк і Луганськ, винен тільки Кремль. Ми робимо і зробили все, що можемо робити. Я вже не кажу про те, що уряд туди поставляє електроенергію і газ. Але окремо зазначу, що з тих сум, які зарезервовані урядом для виплат Донецьку і Луганську, вартість газу і електроенергії буде знята, про що уряд внесе до парламенту відповідний закон. Усі платять в Україні, і там треба платити. При цьому, ще раз підкреслюю, що ми не допустили того, щоб люди замерзли там. Там наші громадяни», – заявив пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», обстріли в Донецьку пошкодили магістральну теплову мережу, яка забезпечує теплом близько 30 будинків. В результаті дані споруди залишилися з холодними батареями.
 
Коментарі (0)