ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Уряді обіцяють розпочати масштабну програму енергомодернізації

В Уряді обіцяють розпочати масштабну програму енергомодернізації

Україна може економити до 1,5 млрд доларів на рік завдяки реалізації програми з підвищення енергоефективності по всій країні.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вкотре запевняє українців, що країна готова до опалювального сезону і має достатньо кількість газу в газосховищах, аби спокійно пройти цю зиму. А місцеві керівники не мають підстав підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону, про це повідомляє пресслужба Кабміну.
 
«Ми маємо в газосховищах понад 18,5 млрд кубів газу. Уряд за ініціативи Президента та РНБО ухвалив рішення про заборону відключення від тепла й газу бюджетних установ, а також житлових будинків. Тарифи зростати не будуть, а програма субсидій збільшена на 12 млрд грн», — відзначив Денис Шмигаль.
 
Також Прем’єр-міністр наголошує на тому, що наступного року в Україні розпочнеться масштабна програма енергомодернізації.
 
«Україна може економити до 1,5 млрд доларів на рік завдяки реалізації програми з підвищення енергоефективності по всій країні. Тому запуск такої програми — це питання і економічного розвитку, і кращої підготовки до опалювального сезону, і зменшення сум у платіжках», — зазначив Денис Шмигаль.
 
Нагадаємо, на минулому тижні тепловики звернулись до Уряду з проханням, у межах доручення РНБО України, зобов’язати ГК «Нафтогаз Трейдинг» провести коригування обсягів природного газу для виробництва теплової енергії  за «фіксованою ціною». 
 

Брак обсягів газу за «фіксованою ціною» є прямою загрозою сталому проходженню опалювального сезону 2021/2022 рр., а також виконанню Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії, підписаного 30 вересня поточного року. 

 
Коментарі (0)