ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВ Уряді планують продовжити програму «теплих кредитів»

В Уряді планують продовжити програму «теплих кредитів»

Уряд продовжив дію програми «теплих кредитів» у 2017 році та вдосконалив її процедуру, передбачивши загальний обсяг фінансування у сумі понад 400 млн грн.

Уряд продовжив дію програми «теплих кредитів» у 2017 році та вдосконалив її процедуру, передбачивши загальний обсяг фінансування у сумі понад 400 млн грн.

 Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Програма «теплих кредитів» довела свою ефективність і затребуваність у населення. З моменту старту Програми на впровадження енергоефективних заходів видано понад 163 тис. кредитів на суму 2,7 млрд грн, якими скористались громадяни, ОСББ та ЖБК», — зазначив Зубко.

За його словами, середня економія теплової енергії від впровадження енергоефективних заходів за програмою, які були в проваджені ОСББ та ЖБК склала:

— при термомодернізації стін — 24%;

— при облаштуванні індивідуальних теплових пунктів — 10%;

— при встановленні енергоефективних склопрозорих конструкцій в місцях загального користування — 14%;

Зокрема, зафіксована суттєва економія електроенергії на освітлення місць загального користування (71%).

«Сьогодні 95% ОСББ/ЖБК готові взяти участь у Програмі повторно. Адже 81% опитаних відмітили підвищення комфортності власних помешкань. Щодо приватних домогосподарств, то кожна родина, яка взяла участь у Програмі, завдяки встановленню вікон, заміні застарілих газових котлів, утепленню стін в одноквартирних будинках зменшила споживання газу від 16 до 43%, а після заміни вікон, радіаторів в квартирах багатоквартирних будинків — зекономила до 24% тепла», —наголосив міністр.

«Ми не лише продовжили програму на 2017 рік, а й вдосконалили процедуру надання кредитів, посилили контроль за впровадженням енергоефективних заходів та використанням коштів, передбачили систему моніторингу ефективності виконання програми», — додав він.

Як повідомлялося раніше , у 2016 році ОСББ залучило майже 60 млн грн на утеплення багатоповерхівок.

 

 
Коментарі (0)