ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійІвано-Франківщина завершує оновлення генеральних планів

Івано-Франківщина завершує оновлення генеральних планів

Містобудівна документація – це можливість системно дивитися на розвиток населеного пункту і регіону, можливість залучати інвестиції, виділяти землю.

«Максимально швидко» завершити оновлення містобудівної документації, що є «основою для відведення землі та залучення інвестицій на конкретних територіях» - на цьому наголосив під час засідання Колегії Мінрегіону, 1 березня, глава відомства Анатолій Близнюк. У більшості регіонів, за його словами, темпи оновлення генеральних планів «вкрай повільні»; тільки 8 областей завершили цю роботу.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

«Містобудівна документація – це можливість системно дивитися на розвиток населеного пункту і регіону, можливість залучати інвестиції, виділяти землю, - наголосив Міністр. - Ну відклали на рік заборону землевідведення без оновленої документації, а що далі? Де плани розвитку територій, де зонування, нові генплани, де весь комплекс розвитку територій, без якого ми далі не зможемо рухатися?», – підсумував Анатолій Близнюк.

У роботі колегії Мінрегіону, на якій підбили підсумки роботи галузей за минулий рік та визначили пріоритети 2012 року, взяв участь заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак.

За його словами, в нашій області 11 районів уже мають затверджені сесіями рад генеральні плани розвитку територій, в трьох районах - «тривають роботи» з їх оновлення. В обласному бюджеті на 2012 рік закладено 500 тис. грн. на генпланування, а після перегляду бюджету, у другій половині року, «при потребі ця сума може бути доповнена».

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)