ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГІвано-Франківські будинки будуть утримувати по-новому

Івано-Франківські будинки будуть утримувати по-новому

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій для п’ятьох суб’єктів господарювання.

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради затвердив тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій для п’ятьох суб’єктів господарювання, які не відносяться до комунальної форми власності, зокрема для ПП «Прикарпаття і К», ТзОВ « ЖЕО Комунальник», ТзОВ «Сервіс-житло», ПП «Житло-сервіс» та ВПУ № 13.

Про це «У.К.» повідомили в перс-службі Івано-Франківської міської ради.    

Основною передумовою затвердження тарифів є те, що з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів від 01.06.2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» передбачено, що тарифи на утримання житла мають бути затверджені окремо на кожний будинок.
     
До моменту прийняття постанови у місті діяли два види тарифів: для будинків з ліфтами та для будинків без ліфтів, якими користувались, як комунальні ЖЕО так і суб’єкти господарювання приватної форми власності.
     
Після ліквідації ЖЕО та визначення єдиним виконавцем послуг з утримання житла КП «Єдиний розрахунковий центр» рішенням від 27.12.2011 р. № 842 «Про побудинкові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в м. Івано-Франківську» затверджено нові тарифи на послуги з утримання житла, окремо на кожний будинок, які введено в дію з 01.01.2012 року. Оскільки даним рішенням затверджено тарифи тільки для будинків, що перебувають на балансі КП «Єдиний розрахунковий центр», то суб’єктів господарювання різних форм власності зобов’язано розрахувати та затвердити нові тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій та затвердити їх у встановленому порядку. 

 
Коментарі (0)