ГоловнаКоментаріПодіїВ.Черниш:«Кабмін буде реагувати на незаконну видачу паспортів РФ громадянам тимчасово окупованого Донбасу»

В.Черниш:«Кабмін буде реагувати на незаконну видачу паспортів РФ громадянам тимчасово окупованого Донбасу»

Кабмін України ухвалив рішення, щодо не визнання російських паспортів, що видаватимуться жителям окупованого Донбасу уповноваженими органами Російської Федерації
Кабмін України ухвалив рішення, щодо не визнання російських паспортів, що видаватимуться жителям окупованого Донбасу уповноваженими органами Російської Федерації, які знаходяться, зокрема у селі Покровське та у місті Новошахтинську Ростовської області. 
 
Про це сказав Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.
 
Він нагадав, що рішенням Уряду визнаються недійсними паспортні документи, видані уповноваженими органами іноземної держави, а також вносяться зміни до Порядку реєстрації паспортних документів іноземців та осіб без громадянства в пунктах пропуску через державний кордон. Такий крок є відповіддю на незаконний Указ Президента Російської Федерації щодо видачі паспортів мешканцям тимчасово окупованої частини Донбасу.  
 
«Кабінет Міністрів України буде реагувати на незаконну і протиправну видачу паспортів Російською Федерацією громадянам тимчасово окупованого Донбасу. Для цього існують усі підстави: порушення норм міжнародного права, національних інтересів України та загроза державному суверенітету. У відповідному розпорядженні Уряду передбачено перелік уповноважених підрозділів Російської Федерації, що видають паспортні документи,  а саме  - ті підрозділи, що знаходяться у селі Покровське та у місті Новошахтинську Ростовської області. Документи, видані цими підрозділами у зазначених населених пунктах, Україна визнаватиме недійсними».
 
За словами Міністра, Україна закликатиме міжнародну спільноту доєднатися до подібних дій. Тим більше, що схожі рішення вже були прийняті відносно паспортів, виданих Російською Федерацією мешканцям тимчасово окупованого Криму.
 
Окрім цього, вестимуться подальша робота щодо застосування персональних санкцій за незаконну видачу паспортів. 
 

«Ми знаємо перелік осіб, які безпосередньо задіяні у незаконних діях по видачі паспортів українським громадянам і фактично причетні до незаконних дій щодо тиску і примушування громадян до отримання таких документів. Ми готуємо зараз перелік таких посадовців Російської Федерації, до яких мають бути застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами», - додав Міністр. 

 
Коментарі (0)