ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВідеокамери очистять Черкаси від сміття

Відеокамери очистять Черкаси від сміття

Камери обладнані системою віддаленого доступу до відеореєстратора. Тобто вся інформація подається на комп’ютери інспекторів муніципальної інспекції.

Близько двадцяти протоколів про адміністративні порушення складено на громадян, які створюють стихійні сміттєзвалища, викидаючи сміття обабіч доріг, на тротуарах та у лісових просіках.

Такими є результати за місяць роботи камер зовнішнього відеоспостереження, встановлених у  місцях несанкціонованих сміттєзвалищ Черкас.

Директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець розповіла, що з початку року на вулицях та перехрестях Черкас, де постійно фіксується стихійне сміття, було встановлено п’ять комплектів відеокамер, у кожному з яких міститься по дві камери відеоспостереження. Перша – для відеозапису загального плану прилеглої території, друга – для більш детальної зйомки й отримання зображення зблизька.

Усі камери обладнані системою віддаленого доступу до відеореєстратора. Тобто вся інформація подається на комп’ютери інспекторів муніципальної інспекції, які здійснюють перегляд відеоматеріалу в режимі реального часу. А також можуть погодинно, зокрема і вночі, моніторити, що відбувається на кожному з об’єктів.

Як свідчать дані з об’єктів відеоспостереження, найчастіше стихійне сміття викидають рано-вранці, аби пізно ввечері, щойно стемніє.

«Хоча надворі в ці години практично нікого немає, це не означає, що порушника ніхто не побачить. Оскільки відеокамери працюють цілодобово, здійснюючи запис. Тож можна відслідкувати ситуацію на об’єктах в будь-яку годину доби», – зауважила Ольга Владиславівна.

За її словами, комплекти відеокамер були придбані наприкінці минулого року. На це в міському бюджеті було закладено 100 тисяч гривень. Зважаючи на нестійкі погодні умови цьогорічної зими та низькі температури повітря, вирішено було експлуатувати об’єкти відеоспостереження щойно потепліє.

У Черкасах комплекти відеокамер встановлені на вулицях Котовського, Можайського, Енгельса, Фрунзе та Пастерівська. Якщо на цих місцях вдасться вирішити проблеми з накопиченням сміття, то в перспективі об’єкти відеоспостереження «переїдуть» до інших стихійних сміттєзвалищ.

Ольга Швець наголошує, що камери відеоспостереження – чудова можливість зафіксувати безпосередньо факт порушення і наочно побачити, хто це робить. Трапляється, що викидають сміття з автівок. Про їх власників може свідчити, зокрема, зафіксований камерою номер транспортного засобу.

Пані Ольга нагадує, що за несанкціоноване складування сміття для фізичних осіб передбачено штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень. Тож громадянам значно дешевше буде цивілізовано викинути власний непотріб, скориставшись спеціальними контейнерами для сміття, який є в кожному приватному домоволодінні.

 Джерело - Прочерк

 
Коментарі (0)