ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВідмова від реформи ГТС вдарить по економіці України

Відмова від реформи ГТС вдарить по економіці України

Не прийняття реформ ГТС позбавило Україну можливості заробляти по декілька мільярдів доларів на рік та усунуло перешкоди на шляху до реалізації "Південного потоку".

Реформування газотранспортної системи могли б принести Україні 4 млрд дол. на рік. На цьому наголосив Арсеній Яценюк в ефірі «Шустер LIVE» на Першому Національному каналі.

«Є складні рішення, і їх треба приймати, в тому числі і рішення по газотранспортній системі. У нас є труба, але є декілька проблем. Метал має здатність до корозії, а якщо в неї не закачують газ, то вона перетворюється на гору металобрухту. Ми не повинні дати Росії можливість побудувати «Південний потік» - зазначив він.

Також пан Яценюк додав, що в питанні ГТС Україні необхідна підтримка Заходу.

«Нам потрібні американці і європейці, які, по-перше, дадуть нам гроші на модернізацію системи, по-друге, будуть купувати газ по нашій ГТС і, по-третє, не дадуть Росії збудувати «Південний потік» .І по-четверте, ми разом заповнимо трубу і будемо заробляти не 2 млрд дол в рік, а 4 млрд дол. в рік», - зауважив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 24 липня Верховна Рада не підтримала законопроект про реформування ГТС та ряд інших. Фракції «Свобода» та «Удар», а також «позафракційники» вийшли зі складу парламентської коаліції та заявили про перевибори. Через це Прем’єр Арсеній Яценюк подав у відставку, але парламент її не прийняв. Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що політичні емоції вщухнуть і пан Яценюк надалі обійматиме посаду очільника уряду.

Раніше будівництво газопроводу «Південний потік», який проходитиме повз Україну, підтримали Туреччина, Македонія, Італія, Сербія, Угорщина та Австрія.

 
Коментарі (0)