ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВідновлення будинків на сході країни будівельникам не по кишені

Відновлення будинків на сході країни будівельникам не по кишені

Будівельна галузь не має достатнього фінансування для серйозного відновлення постраждалих внаслідок бойових дій регіонів. То ж, роботи ітимуть, але на покриття усіх потреб, розраховувати не варто.

Будівельна галузь зараз знаходиться в дуже поганому стані через брак коштів і інвестицій, і будівельники не мають вільних ресурсів для того, щоб серйозно допомагати постраждалим регіонам. Про це в ефірі радіостанції «Голос Столиці» заявив віце-президент Конфедерації будівельників Юрій Сербін.

«Допомагати будуть, але розраховувати на те, що ця допомога покриє всі потреби Донецької і Луганської областей, не варто», - сказав він.

Експерт зазначив, що 8 млрд грн, які виділяються на реконструкцію зруйнованих будівель, це незначна сума для будівельників Донецької і Луганської областей.

«Виділяється близько восьми мільярдів гривень. Це невелика сума для будівельників Донецької та Луганської області. Тому що вони раніше освоювали від 6 до 12 мільярдів гривень на рік. І безумовно, краще було б надати робочі місця, якщо будуть кошти, для жителів Донбасу», - сказав він.

Юрій Сербін впевнений, якщо ця цифра відповідає дійсності, то з цією цифрою зможуть впоратися самі будівельники Донецької і Луганської областей.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українське будівництво забрало з початку року понад 17 млрд грн. В цю суму не входять витрати на будівельні роботи в Криму та Севастополі.

 
Коментарі (0)