ГоловнаНовини ЖКГПодіїВідповідно до закону немає підстав допустити Дмитра Вовка до конкурсу на главу НКРЕКП

Відповідно до закону немає підстав допустити Дмитра Вовка до конкурсу на главу НКРЕКП

Конкурсна комісія з відбору нових членів в НКРЕКП не виявила у чинного глави регулятора в енергетиці достатнього досвіду роботи в галузі: закон вимагає 5 років, однак у Вовка нарахували всього 3 роки та 3 місяці
Конкурсна комісії з відбору нових членів до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) відхилила заявку на участь чинного глави регулятора Дмитра Вовка.
 
Відповідно до закону про НКРЕКП, претендент у члени комісії повинен мати 5 років досвіду роботи в енергетиці або комунальні послуги.
 
У документах Дмитра Вовка, було підтвердження роботи тільки на 3 роки і 3,5 місяця. Такий період він очолює НКРЕКУ: з 30 грудня 2014 року по червень 2015 року Вовк працював виконуючим обов'язки голови комісії, а з червня 2015 року з даний момент він глава комісії.
 
До приходу в Нацрегулятор, Вовк працював економістом в "Укрсоцбанку", "Промтехмонтаж-2" і корпорації "Рошен". Більше двох років він пропрацював у фінансовій групі ICU (Investment Capital Ukraine) - в сфері корпоративних фінансів. Вовк спеціалізувався в сферах: роздрібні мережі, FMCG (товари народного споживання), агросектор, тваринництво, видобувна (вугілля) і металургійна галузі.
 
З цією позицією погодилися всі члени конкурсної комісії.
 
Голова конкурсної комісії Василь Котко наголосив, що, відповідно до закону про НКРЕКП, зараз немає підстав допустити Вовка до конкурсу.
 
"Якщо протягом двох робочих днів будуть надані документи, які нам відкриють очі, що з цих 2 років (роботи в ICU - ред.), Два роки були присвячені роботі у вугільній галузі, і це буде якось підтверджено. Поки варіант тільки відхилити ", - сказав Котко.
 
Таким чином, Дмитро Вовк може до вівторка, 17 квітня, подати уточнюючі документи, щоб підтвердити свій досвід в сфері енергетики.
 

Документи чинного члена НКРЕКП Руслана Машляківского конкурсна комісія прийняла. У Руслана Машляковський є достатній досвід роботи в галузі. 

 
Коментарі (0)