ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняВідтепер Маріуполь «житиме» з очищеними стоками

Відтепер Маріуполь «житиме» з очищеними стоками

В експлуатацію станція очистки буде вводитися поетапно у дві черги.

Сьогодні в Маріуполі голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький візьме участь у відкритті першого пускового комплексу станції очистки зливних стоків «Водовідвід від проспекту Нахімова по Кленової балці в Приморському районі». Дана споруда допоможе вирішити проблему очищення значної частини центру міста Маріуполя від зливних і талих стічних вод і знизити їх негативний вплив на екологію міста.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

В експлуатацію станція очистки буде вводитися поетапно у дві черги. При цьому під час будівництва, яке було розпочато в 2007 році, були внесені зміни в технологію очищення, відмовилися від технічно і морально застарілих методів. На введеній в експлуатацію станції стічна вода буде очищуватися з використанням механічного та адсорбційного методів. Технологія передбачає очищення від грубих забруднень за допомогою механічних решіток. Для очищення від піску, мулу і шлаків передбачені піскозатримуючі канали. А спеціальні сепаратори та сорбційні фільтри будуть очищати воду від нафтопродуктів.

«Відкриття станції очистки зливних стоків дуже важлива подія не тільки для Маріуполя, а й для всієї області. Адже ми не просто відкриваємо перший пусковий комплекс, ми робимо ще один важливий крок на шляху поліпшення стану екології в нашій області. Використання нової технології очищення зливних вод допоможе знизити їх негативний вплив на екологію і досягти міжнародних стандартів з екологічної безпеки», - зазначив Андрій Шишацький.

Вартість першої черги пускового комплексу склала 10,4 млн грн. На продовження будівництва станції очистки зливних вод з міського бюджету Маріуполя виділено 8,1 млн грн, а з обласного екологічного фонду - 6 млн грн.

 
Коментарі (0)