ГоловнаГоловнеПолітикаВерховна Рада визначилася щодо складу комітетів сьомого скликання

Верховна Рада визначилася щодо складу комітетів сьомого скликання

Сьогодні Верховна Рада прийняла Постанову №1010 «Про комітети парламенту сьомого скликання». За цю постанову проголосували 339 карток депутатів.

Таким чином, народними депутатами було визначено склад 29 комітетів.

Комітет з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики очолив комуніст Спиридон Кілінкаров.

Варто зазначити, народився депутат у Луганську. У 1992 році закінчив Луганський машинобудівний інститут (механічний факультет). У середині 1990-х працював у Жовтневому райвиконкомі - начальником відділу у справах сім'ї та молоді. З 1998 по 2006 рік - помічник-консультант народного депутата України Сергія Дорогунцова (КПУ). З 2001 року - член Компартії України. У 2004-му був призначений першим секретарем Луганського обкому КПУ. 2006-2007 роках - народний депутат України V скликання від КПУ (№3 у виборчому списку). Секретар Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці. З листопада 2007 року - народний депутат України VI скликання від КПУ (№15 у списку). Секретар Комітету з питань європейської інтеграції. Восени 2010-го балотувався на посаду мера Луганська від Компартії.

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу був відданий під керівництво депутата від Батьківщини Миколи Мартиненка.

Комітет з питань транспорту і зв'язку очолив регіонал Борис Колесніков (Віце-прем'єр-міністр України - Міністр інфраструктури України, відповідальний за підготовку та проведення Євро-2012).

Керманичем комітету з питань фінансів і банківської діяльності було призначено регіонала Олександра Риженкова (голова правління, генеральний директор ВАТ «Донецький металургійний завод», ЗАТ «Донецьксталь»).

Комітет з питань соціальної політики та праці очолив комуніст Петро Цибенко (заступник голови фракції КПУ (з 11.2007), 1-й заступник голови Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів (з 12.2007); член президії ЦК КПУ (з 03.1995).

Усього від Партії Регіонів було призначено 13 очільників комітетів, від ВО «Батьківщина» - 8, від Комуністичної партії – 3, від Партії «Удар» - 3, від ВО «Свобода» - 1 та 1 очільника позафракційного.

 
Коментарі (0)