ГоловнаНовини ЖКГПодіїВ.Гройсман: «Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи»

В.Гройсман: «Ми відшкодуємо людям збитки, які можуть спричинити вибухи»

Надзвичайна подія сталася в ніч на 9 жовтня, а вже зранку Глава Уряду приїхав на місце події і особисто перевірив стан справ.
Уряд України не полишатиме сам на сам мешканців сіл Ічнянського району Чернігівської області, що опинилися у небезпеці через загоряння складу боєприпасів військової частини А-1479. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Надзвичайна подія сталася в ніч на 9 жовтня, а вже зранку Глава Уряду приїхав на місце події і особисто перевірив стан справ.
 
«На території ймовірного ураження живуть близько 18 тис. людей. Але наразі інформації про суттєві руйнування - немає. Розводити паніку не треба. Якщо щось зруйнується - все відновимо. Ми візьмемо це на себе. Головне - аби люди були збережені», - сказав Володимир Гройсман.
 
Наразі в районі працюють 18 пунктів тимчасового перебування, куди підвозять людей з місць підвищеної небезпеки. Кількість евакуйованих становить близько 12 тис. осіб. «Люди розташовані, треба віддати належне місцевій владі - харчуванням забезпечені, медикаменти є. Там, де треба, розпочинається опалювальний сезон. Все організовано згідно з планом, який затверджений на випадки подібних ситуацій», - зазначив Глава Уряду.
 
За інформацією ДСНС, евакуйовані понад 12 тис. людей з міста Ічня та 30 прилеглих населених пунктів. Для них облаштовані 18 пунктів тимчасового перебування. На місці працюють 764 службовці і рятувальники та 163 одиниць техніки. Напоготові пожежні та медичний літаки і сім пожежних потягів. Організований об’їзд для автотранспорту, повністю закритий авіапростір в радіусі 30 км.
 
На місці тимчасового розселення евакуйованих працюють психологи ДСНС, які надають екстрену психологічну допомогу постраждалим.

На базі Ічнянської райдержадміністрації організовано цілодобову роботу "гарячої лінії" за номером (046)2-678-274, (046) 3-321-445. 

 
Коментарі (0)