ГоловнаКоментаріПодіїВ.Гройсман:«Повинна бути ринкова зарплата, але не захмарна»

В.Гройсман:«Повинна бути ринкова зарплата, але не захмарна»

Кабінет міністрів зажадав від наглядової ради НАК «Нафтогаз України» підготувати новий контракт з правлінням компанії.
Кабінет міністрів зажадав від наглядової ради НАК «Нафтогаз України» підготувати новий контракт з правлінням компанії.
 
За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, він повинен передбачати обмеження зарплат топ-менеджменту компанії, про це Володимир Гройсман сказав на сьогоднішньому засіданні Кабміну.
 
"Повинна бути ринкова зарплата, але не захмарна. А винагороди, які будуть в цьому контракті, будуть повністю залежати від успіхів роботи компанії. Якщо виконаний план по збільшенню видобутку українського газу - тоді зарплата може бути трохи вище і бонуси трохи вище. Якщо виконана задача, що з 1 січня 2020 року Україна повністю інтегрована, - а це повинно бути виконано, - в європейську газотранспортну систему і залишається надійним транзитером - це може бути ще один показник ефективності роботи компанії", - сказав прем'єр-мініст р України.
 
Володимир Гройсман так само додав, що топ-менеджери держкомпаній зобов'язані працювати не тільки заради грошей, а й на державу.
 
"Я за те, щоб зарплати і винагороди для державних компаній України і їх менеджменту були ринковими, але я проти того, щоб в такий складний час ці виплати були не просто великими, а захмарно великими ... Я не вважаю, що в державних компаніях зарплата повинна бути визначальним фактором і мотивацією роботи. Я вважаю, що є дві складових: перше - це робота на державу, щоб воно було сильним, і друге - щоб отримувати за це зарплату. Але ні в якому разі державна компанія не повинна розглядатися як друковані верстат, який видає гроші в необмежених кількостях ", - сказав він.
 
Чинний контракт з керівництвом компанії буде припинено з 22 березня 2019 року. До цього часу наглядову раду повинен підготувати свої пропозиції.
 

Раніше повідомлялося, що в 2017 році глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв отримав 47,1 млн гривень зарплати і премій. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
17 Січня 2019 p. 23:15
Знецінення національних грошей, тобто інфляція , зовні виражається у періодичному підвищенні цін і тарифів, і одночасно, але у меншій мірі, зарплат і пенсій.----------------------------------------- Нехай у вас є певна сума гривень, за які ви можете придбати певну кількість товарів і послуг. Ви не витратили ці гроші, пройшов деякий час і з"ясувалось, що ви можете купити за цю суму значно менше тих самих товарів і послуг, оскільки вони за цей час подорожчали. Фактично це означає , що вас просто-напросто обікрадено... І хто ж крадій?
Коля Пухов
18 Січня 2019 p. 23:13
Крім того, інфляція стосується всіх без винятку, а зарплати і пенсії отримують далеко не всі. Багато осіб не мають ні зарплат, ні пенсій: звільнені з попередньої роботи з ініціативи держави; тобто позбавлені робочого місця по незалежним від працівників причинам . Тепер вже майже рік, як у цих осіб держава відібрала субсидію.