ГоловнаНовини ЖКГПолітикаВ.Гройсман:«Уряд не планує підвищення заробітних плат депутатам у Державному бюджеті на 2017р»

В.Гройсман:«Уряд не планує підвищення заробітних плат депутатам у Державному бюджеті на 2017р»

Уряд не підтримує пропозицію народних депутатів щодо підвищення заробітних плат членів Парламенту і не планує таке підвищення у Державному бюджеті на 2017 рік.
Уряд не підтримує пропозицію народних депутатів щодо підвищення заробітних плат членів Парламенту і не планує таке підвищення у Державному бюджеті на 2017 рік. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав в ефірі телеканалу ICTV у неділю увечері.
 
"Ми не підтримуємо рекомендацію щодо підвищення майже удвічі заробітної плати самим депутатам. Ми вважаємо, що такі зміни, в принципі, - не на часі і не можуть мати місце сьогодні", - заявив Володимир Гройсман.
 
"В Бюджеті немає жодного слова про підвищення заробітної плати депутатам удвічі. Це питання - постанови Парламенту. Самі парламентарі внесли цю зміну в Постанову, і в Постанові це записано. Тобто фактично Парламент сам для себе зняв обмеження, але ці обмеження не можуть бути профінансовані, тому що ні в Бюджеті-2016 року таких змін немає, тобто таких грошей немає і, беззаперечно, що Уряд не буде підтримувати таке двократне збільшення на наступний рік цього фінансування. Я вважаю, що це є чесно, по-іншому – це абсолютно неправильно", - пояснив Голова Уряду.
 
Прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні потрібно концентруватися на тому, щоб підвищувати заробітну плату для широкого загалу українців та мінімальну пенсію, змінювати систему пенсійного забезпечення. Уряд працює над цим питанням, зазначив він.
 
У цьому напрямку у Бюджеті на 2017 рік Уряд запропонував підвищення заробітної плати лікарям та освітянам, а також збільшення інших соціальних видатків.
 
Так, з 1 грудня 2016 року до 1 грудня 2017 року мінімальна пенсія і заробітна плата зростуть за чинними нормами і відповідно до проекту Бюджету у сукупності на 20%, зазначив Володимир Гройсман.
 
"Цього є недостатньо. Дуже важливо, щоби ми більше направляли свої зусилля на підтримку широкої верстви людей. Людям, я вважаю, що дуже чітко потрібно сказати, що це питання є в полі зору Парламенту і, однозначно, що це питання - в полі зору Уряду. Треба об'єднуватися, щоб дати людям можливість нормально, по-людськи жити. От тут наше головне завдання", - підкреслив Прем’єр-міністр.
 
Серед інших пріоритетів у проекті Бюджету на 2017 рік, визначених Урядом: збільшення фінансування на національну безпеку і оборону, у реальний сектор економіки, зокрема у більш масштабне будівництво доріг, що стимулюватиме створення робочих місць.
 
Коментарі (0)