ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Вибори гальмують підготовку до опалювального сезону

Вибори гальмують підготовку до опалювального сезону

Україні слід піти на «газові» поступки і закупити за тимчасовою ціною у Росії газ, якого наразі не вистачає для успішного проходження опалювального сезону. Адже повністю приділити увагу підготовці до зими керманичам держави заважають вибори.
Сьогодні Україна відчуває дефіцит не тільки природного газу, а й вугілля. Тому потрібно дослухатися думки ЄС та підписати тимчасовий контракт з «Газпромом». Це допоможе Україні пройти опалювальний сезон, на який у влади немає достатньо часу через підготовку до виборів, заявив в ефірі радіостанції Голос Столиці експерт з питань енергетики Володимир Саприкін.
 
«Сьогодні я бачу, що держава повинна використовувати ідеї ЄС і підписати тимчасовий контракт з «Газпромом» з тимчасової ціною, на ті обсяги газу, яких Україні не вистачає. Також закупити вугілля, якого теж дефіцит. Навіть може це буде Росія. Звичайно, краще, щоб це були інші країни, але коли я чую, що ми вже ось-ось будемо купувати вугілля в ПАР чи Австралії, то такі бадьорі заяви викликають сумнів», – заявив експерт.
 
До того ж, пан Саприкін нагадав, що обіцянки про придбання вугілля не вирішать енергетичну проблему.
 
«Опалювальний період близько І вугілля вже повинно поставлятися на електростанції. Сьогодні, на жаль, вибори відволікають керівників країни від насущних проблем, я говорю вже не про війну, а іншу нагальну проблему − підготовку до зими і накопичення палива», – заявив пан Саприкін.
 
 
Нагадаємо, віце-президент Єврокомісії, відповідальний за енергетику, Гюнтер Еттінгер пропонує Україні і РФ укласти проміжний контракт на поставки певного обсягу російського газу, після чого дочекатися висновку Стокгольмського арбітражу.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», експерти заспокоюють українців: якщо температура в осінньо-зимовий період не буде рекордно низькою, Україна опалювальний сезон пройде без особливих проблем, навіть з наявним запасом газу.

 
Коментарі (0)