ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВидобутку газу розширюють території

Видобутку газу розширюють території

Україна все більше заглиблюється у видобуток вуглеводнів на своїй території. Наразі готуються конкурси з визначення інвесторів ще на кількох ділянках.

Уряд готує конкурси з визначення інвесторів видобутку вуглеводнів ще на двох ділянках в Україні. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє «Укрінформ».

«Це опрацьовується не в нашому Міністерстві, а за розпорядженням Міністерства екології та природних ресурсів. Два конкурси зараз опрацьовуються - на мілководному шельфі (Чорного моря) і на суходолі (площа Слобожанська)», - сказав він.

Міністр поінформував також про хід реалізації трьох проектів, конкурси за якими відбулися у 2012 році.

Royal Dutch Shell, угода про розподіл продукції з якою була підписана 24 січня у Давосі, уже приступила до геологічного вивчення, яке передує розробці Юзівської площі на Східній Україні. Текст угоди з компанією Chevron щодо розробки Олеської ділянки на Західній Україні схвалений Івано-Франківською обласною радою, 3 жовтня його має схвалити Львівська обласна рада. Готується до підписання й угода про розподіл продукції від видобутку вуглеводнів у межах Скіфської ділянки на шельфі Чорного моря консорціумом на чолі з Еxxon Mobil, яка планує розпочати геосейсмічні роботи на цій ділянці до кінця поточного року.

«Ці проекти нам нададуть можливість у середньостроковій перспективі видобувати додатково 25-30 млрд кубометрів газу на рік і сприятимуть остаточній енергонезалежності нашої держави», - наголосив Едуард Ставицький.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна продовжує працювати над диверсифікацією постачання енергетичних ресурсів. Значна роль у цьому процесі відводиться співпраці з провідними світовими компаніями.

 
Коментарі (0)