ГоловнаГоловнеНовини ЖКГВидобуток сланцевого газу загрожує забрудненням води

Видобуток сланцевого газу загрожує забрудненням води

Досить часто при видобування сланцевого газу компанії не дотримуються технологій розробки свердловини, зокрема - не будують бетонний колодязь до водних горизонтів, - що може призвести до забруднення води.

Видобуток сланцевого газу вимагає серйозного екологічного обґрунтування, адже на сьогодні не існує загальних правил щодо безпеки довколишнього середовища при його видобутку. Про це заявив експерт Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, - інформує УНН.  

За словами посадовця, наразі невідомо, як вплине видобуток сланцевого газу на екологічну ситуацію в Україні, оскільки подібні дослідження ще не проводилися, але він переконаний: «Захистити територію можна лише якісно законсервувавши використані свердловини».

Юрій Ковальчук пояснює таку позицію тим, що досить часто компанії не дотримуються технологій розробки свердловини та не будують бетонний колодязь до водних горизонтів, аби захистити їх, як того вимагають правила безпеки.

«Існує ймовірність, що така безвідповідальна діяльність призведе до забруднення води і в Карпатах. А це буде впливати на загальну екологічну ситуацію в країні», – зазначив  Юрій Корольчук.

«Часто причинами забруднення стають не якісно законсервовані старі свердловини традиційного газу», –  також додав експерт.

 
Коментарі (0)