ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГВимоги МВФ непосильні для пересічних українців, - опитування

Вимоги МВФ непосильні для пересічних українців, - опитування

Уряд згоден на виконання усіх вимог МВФ задля порятунку економіки країни, однак пересічні українці іншої думки. Більшість з них не готові до відповідних кроків.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 4 березня у Києві почала роботу місія Міжнародного валютного фонду. Згода про роботу фахівців Фонду була досягнута наприкінці лютого, коли новопризначений уряд України звернувся до МВФ з пропозицією відновити діалог. Україна таким чином розраховує одержати від МВФ близько 15 млрд дол. фінансової допомоги, які необхідні для порятунку економіки країни від остаточного дефолту.

14 березня місія МВФ заявила, що продовжить свій український візит до 21 березня. Команда буде працювати з українською владою для того, щоб розробити програму економічних реформ, які приведуть до економного управління та стійкого зростання, в той час, як вразливі верстви населення будуть захищені, і це може бути підтримано МВФ згідно з його політикою.

За тиждень, який залишився до завершення роботи місії, планується підготовити пакет остаточних рекомендацій раді директорів для надання кредитів Україні, який й досі ще не затверджений. При цьому очільник уряду України Арсеній Яценюк запевнив, що Кабінет Міністрів готовий виконати усі вимоги МВФ.

Водночас, джерела, близькі до переговорів, повідомили ЗМІ, що серед умов фонду, необхідних для відновлення фінансування: девальвація гривні, підвищення тарифів на газ та опалення для населення приблизно на 40%, скорочення бюджетних витрат, зниження субсидій в енергетиці тощо.

З огляду на це, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у населення: «Чи виправданий за таких умов, на їхню думку, кредит від МВФ?».

Опитування з відповідним заголовним питанням проходило на шпальтах інформаційного агентства та у мережі Facebook у період з 10 по 17 березня ц.р.

За його результатами виявилося, що 46% опитаних проти фінансової допомоги з боку МВФ, при цьому 25% з них, підкреслюють, що виконання умов Фонду непосильні для гаманців пересічних українців. 30% респондентів незадоволені вимогами, однак зауважують, що іншого виходу у держави немає. 15% - налаштовані оптимістично і гадають, що гроші МВФ врятують українську економіку. 10% - згодні, що кредит від МВФ необхідний, але його надання буде виправданим за інших умов.

Таким чином, можна зробити висновок, що українці не готові до виконання вимог МВФ, хоча й розуміють, що фінансова допомога економіці країни необхідна.

 
Коментарі (2)
Sergiy
17 Березня 2014 p. 13:00
Отже необхідний механізм прозорий для захисту 25 відсотків пересічних громадян. Однозначно він не буде працювати без обліку споживання енергоносіїв та води у таких громадян.
Крот1
18 Квітня 2014 p. 17:05
а кого волнует судьба простых украинцев? тут главное попилить кредит и приход к власти оправдан) а там хоть трава не расти, у власти такие же олигархи какие и были, только свой приход они обильно полили кровью