ГоловнаКоментаріПодіїВ.Криклій:"Перевести всіх пенсіонерів на картку — це просто неможливо"

В.Криклій:"Перевести всіх пенсіонерів на картку — це просто неможливо"

Міністерство соціальної політики запропонувало в обов'язковому порядку перевести пенсії на банківські карти, а Укрпошта запросила більше грошей за доставку пенсій.
Міністерство соціальної політики запропонувало в обов'язковому порядку перевести пенсії на банківські карти, а Укрпошта запросила більше грошей за доставку пенсій.
 
Міністр інфраструктури Владислав Криклій висловився про ситуацію в програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном" на телеканалі "Україна 24".
 
"У таких проблемах не буває переможця. Хочу сказати, що перевести всіх на картку — це просто неможливо. Ми пройшли цю дискусію, цей непростий діалог. Тому що у нас тільки в 4% населених пунктів є банкомати, кажу про маленькі села, я вже не кажу про банківські відділення. Банкомати — це теж витратна історія. Банку невигідно утримувати банкомат в населеному пункті, де 100 осіб. Що робити пенсіонерам, які проживають в такому населеному пункті — їхати 60-100 км до найближчого районного центру? Ми не можемо допустити таких незручностей. Не хочу назвати це геноцидом, але це точно не назустріч нашим громадянам, а навпаки", — пояснив Владислав Криклій.
 
На питання журналіста він підтвердив, що наразі обов'язкового переведення пенсій на картки не буде.
 
"Укрпошта працює, карткові продукти будуть у тих, кому це зручно", — заявив міністр.
 
Нагадаємо, раніше заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів про переведення з вересня 2021 року пенсійних нарахувань на банківську карту одержувача виплат та запевнив, що це можна зробити в один дотик.
 
"До 1 вересня людина може самостійно вибрати один із понад 40 уповноважених банків, який для неї буде зручним, відповідатиме її вимогам. Сьогодні вже майже 70% осіб, які отримують виплати через банківські установи, обрали свій банк самостійно", - поінформував заступник Міністра.
 

Доставлення пенсій додому буде здійснюватися тільки маломобільним категоріям, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старше 80 років, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду. 

 
Коментарі (0)