ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВлада Харкова виділить на житлові програми 10 мільйонів гривень

Влада Харкова виділить на житлові програми 10 мільйонів гривень

На реалізацію Міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла, за рішенням сесії, витратять 5 млн грн.

На реалізацію програм доступного житла та молодіжного житлового кредитування з бюджету міста виділять 10,3 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Таке рішення депутати Харківської міської ради ухвалили сьогодні, 22 лютого, на сесії.

Як повідомили в Департаменті економіки та комунального майна Харківської міської ради, на Міську цільову програму молодіжного житлового кредитування з бюджету Харкова виділять 5,3 млн грн.

«Кредити надають сім'ям до 35 років включно під 3% річних. Головна умова - участь у черзі на житло. Так, у 2011 році 31 сім'я оформила кредити на квартири за програмою молодіжного житлового кредитування», - уточнив заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради Михайло Фатєєв.

На реалізацію Міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла, за рішенням сесії, витратять 5 млн грн.

«Ми не можемо задовольнити потреби всіх охочих, але ми повинні цю роботу активізувати. Крім того, ми будемо закладати більше коштів до місцевого бюджету, і сподіваємося, що держава підтримає ініціативу міської влади і візьме участь у співфінансуванні, як це було у 2011 році», - зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Нагадаємо, за минулий рік на ці програми виділили по 5 млн грн. На початок 2012 року коштом міста і держави за програмою доступного житла придбали 57 квартир. За програмою молодіжного кредитування (з урахуванням державних коштів) 31 молода сім'я оформила кредити на придбання 38 квартир. За нормами програми молодіжного кредитування на кожного члена сім'ї передбачено 21 кв.м житлової площі.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)