ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВлада Херсона шукає сміттєвого інвестора

Влада Херсона шукає сміттєвого інвестора

Чиновники навіть згодні підняти вартість даної послуги, вивівши її зі структури квартплати.

До кінця літа влада Херсона має намір провести конкурс на право збору, перевезення та утилізації ТПВ. Його переможець зобов'язаний буде налагодити на території міста роздільний збір і сортування відходів. 

Для цього чиновники навіть згодні підняти вартість даної послуги, вивівши її зі структури квартплати. 

Яку частину обласного центру планується віддати в обсслуговування нової компанії, в міській раді не повідомляють. Чиновники лише відзначили, що працюють нині перевізники - комунальне підприємство «Таврійський» і дві приватні компанії «ХАСК» і «Житлосервіс» - не мають у своєму розпорядженні необхідні для реалізації подібного проекту засоби. Вартість контейнерів для роздільного збору ТПВ варіюється від 2,5 тис. до 4 тис. грн за одиницю, а ціна одного автомобіля для вивезення відсортованих відходів стартує від 100 тис. дол. 

Збільшення витрат обслуговуючої компанії на покупку спецконтейнерів і техніки мерія готова компенсувати підвищенням тарифу, що становить нині 38 грн/куб. м. Послугу з вивезення ТПВ чиновники згодні вивести з переліку послуг, що входять в квартплату, дозволивши таким чином майбутньому інвестору встановити власний тариф. 

Джерело - Площа свободи

 
Коментарі (1)
Александр
29 Червня 2012 p. 14:27
Пусть чиновники лучше думают о том, как учитывать сданный "мусор", который является вторичным сырьем, и сколько долларов они будут платить за каждый сданный килограмм населению.