ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВлада хоче змінити Порядок формування тарифів на воду

Влада хоче змінити Порядок формування тарифів на воду

Уряд вирішив змінити порядок тарифоутворення для підприємств водного господарства, які купують воду для подальшої реалізації та/або подають іншому підприємству стічні води на очищення. Чиновники планують виділити їх в окрему категорію.

Кабінет Міністрів змінить порядок формування тарифів для підприємств водонапірно-каналізаційного господарства (ВКГ). Постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» була розглянута сьогодні. Про це повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

В уряді вважають, що прийняття цього документу дозволить встановити справедливі тарифи для підприємств ВКГ, які придбавають у іншого підприємства ВКГ питну воду та/або подають йому стічні води на очищення.

«На даний час до таких підприємств застосовується загальний тариф – такий як і для інших споживачів підприємства, яке продає воду або приймає стічні води на очистку. Значна кількість підприємств, що надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, технологічно пов’язані із іншими підприємствами ВКГ», - йдеться у повідомленні.

Чиновники зауважують, що такі підприємств ВКГ  (які купують питну воду для подальшої реалізації та/або подають іншому підприємству стічні води на очищення)  необхідно виділяти в окрему категорію.

«Встановлення єдиного тарифу для виробників у сукупності із зростанням їх власних витрат призводить до збільшення тарифів для кінцевих споживачів», - зазначили у Мінрегіоні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 20 лютого в Україні діє Процедура встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, яка визначає єдиний механізм подання документів для встановлення тарифів.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Лютого 2015 p. 21:40
Переважна більшість українців не цікавляться змінами у законодавстві, оскільки автоматично спрацьовує набутий рефлекс: якщо від влади виходить якась законотворча новела, то це , як правило, майже не замасковане обкрадання пересічної маси населення.