ГоловнаНовини ЖКГОСББВлада планує допомагати ОСББ утеплювати будинки

Влада планує допомагати ОСББ утеплювати будинки

Уряд прагне допомагати ОСББ з утепленням будинків. Посадовці планують повертати співвласникам багатоквартирних будинків 40% від вартості утеплення житла.

Уряд має намір запровадити програму підтримки ОСББ, згідно з якою влада повертатиме ОСББ 40% від вартості з термоізоляції будинків. Про це заявив перший заступник голови Держенергоефективності Олексій Корчміт, повідомляє «Українська правда».

У Держагенстві вважають, що такі заходи, як утеплення будинків, скоротять споживання природного газу. А зменшення обсягів споживання палива можливе лише за умови комплексної термоізоляції країни.

«Тому нами розроблений проект постанови Кабміну щодо підтримки ОСББ, яким ми будемо відшкодовувати 40% вартості обладнання та матеріалів на впровадження заходів з термомодернізації - це утеплення огороджувальних конструкцій, заміна вікон, модернізація освітлення та встановлення приладів обліку з погодними терморегуляторами», - підкреслив пан Корчміт.

Посадовець зауважив, що проект отримав погодження всіх відповідних органів. Олексій Корчміт висловив сподівання, що до кінця року проект буде винесений на засідання Уряду, і в разі успіху механізм може запрацювати з квітня наступного року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у кризових умовах зростання ціни на газ та зростання комунальних тарифів люди починають шукати способи економії. На цій хвилі активізуються виробники і продавці усіх продуктів і рішень, які так чи інакше можна віднести до енергозберігаючих.

 
Коментарі (2)
Sergiy
11 Грудня 2014 p. 14:30
Ніхто нічого не має давати.Як тільки хтось із чиновників щось дає так і відкати. Урядовець має сформувати законодавчий механізм стимулювання енергоефективності, а ВР прийняти,як для постачальника енергоресурсів та води, так і для споживачів. У постачальника це зменшення собівартості, у споживача зменшення обсягів споживання(тим більше своєю власністю і бог велів займатися).Щодо індивідуального опалення пане Миколо, то в Китаї мали доменну піч в кожному дворі. А газ, будь чий в роздріб буде дорожчий за гуртовий. Щодо екології, то досвід Ужгорода, колись перлини Закарпаття - поїдьте переконайтеся.
Алина Кулиш
15 Грудня 2014 p. 12:14

Добрый день. Программа по поддержке ОСМД, ЖСК и ОСН действует в Днепропетровске. Программа предусматривает на конкурсных условиях выделение до 50 тысяч гривен на утепление многоквартирных домов.