ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВлада шукає інвестора для будівництва LNG-терміналу

Влада шукає інвестора для будівництва LNG-терміналу

Інвестиційна частина в будівництві LNG-терміналу складе 735 млн євро.
Інвестиційна частина в будівництві LNG-терміналу складе 735 млн євро. Про це в інтерв'ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» заявив голова координаційної ради національного проекту «LNG-термінал» Віталій Дем'янюк.
 
«Що стосується інвестиційної частини, то ми запрошуємо інвесторів. Ця частина, за нашою оцінкою, складає з урахуванням погрішностей 735 млн євро. І тут передбачається співфінансування з боку держави: загальний механізм - акціонери (а держава тут виступатиме як акціонер) зазвичай вкладають 30% власних коштів і ще звертаються до кредитних установ, банківщоб привернути ще 70%. Наше попереднє спілкування і консультації з провідними банками показали, що така схема фінансування можлива, вона буде реалізована. Тут вже немає ніяких держнтій. 70% банкикредитуватимуть без держгарантій. Для здійснення фінансування ми взяли держгарантію, щоб привернути кошти, і передбачається ці гроші вкласти як співфінансування в будівництво терміналу як власні кошти», - сказав пан Дем'янюк.
 
Він додав: «Таким чином, пропорція виходить наступна: оскільки акціонери дають своїх грошей тільки 30%, а 70% - привертають, то для того, щоб держава отримала частку в 25% в капіталі як акціонер, їй необхідно буде вкласти всього 7,5% від загальної суми. Дуже хороше плече».
 
Нагадаємо, 8 серпня Кабмін затвердив ТЕО будівництва LNG-терміналу.
 
Коментарі (0)