ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВартість житла, зруйнованого під час АТО, можуть компенсувати

Вартість житла, зруйнованого під час АТО, можуть компенсувати

Парламентарям запропонували внести зміни у законодавчі акти стосовно відшкодування збитків громадянам, житло яких було пошкоджено внаслідок проведення АТО. Крім того, документ зобов’язує Кабмін розробити порядок компенсації в 30-денний термін.

Днями у приміщенні Верховної Ради зареєстрували законопроект №3434 «Про внесення змін до Закону України «Про боротьбу з тероризмом», щодо компенсацій за пошкоджене житло в наслідок проведення АТО.

Зокрема, документ пропонує регламентувати порядок покриття витрат та відшкодування шкоди, завданої фізичним та юридичним особам в результаті проведення АТО. Зокрема, це стосується пошкодженого житла.

Окрім того, законопроект передбачає зобов’язати Кабінет Міністрів України у 30-денний термін розробити механізми відшкодування чи компенсацій пошкодженого житла.

«Прийняття даного акту дасть можливість упорядкувати питання відшкодування шкоди, завданої житлу громадян у результаті проведення антитерористичної операції, а закріплення за Кабінетом Міністрів України повноваження визначати практичні механізми такого відшкодування чи компенсації, сприятиме оперативному та швидкому вирішенню цих питань», - зазначається в пояснювальній записці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепам пропонують спростити процедуру вступу громадян до ЖБК заради поліпшення показників забезпечення громадян житлом. Відповідний законопроект вже зареєстрували під парламентським куполом.

 
Коментарі (0)