ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВласники самобудів штурмують Держархбудінспекцію

Власники самобудів штурмують Держархбудінспекцію

У зв'язку з закінченням дії будівельної амністії все більше українців поспішає узаконити свою нерухомість, відтак зростає кількість звернень до відповідальних установ, які у свою чергу радять власникам нерухомості користуватися поштою.

За півтора місяці до закінчення дії будівельної амністії кількість звернень громадян в органи Держархбудінспекції з приводу узаконення самобудів збільшилася в кілька разів. На цьому наголосив начальник управління дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Сергієнко, - повідомляє «Столична нерухомість».

«Якщо в травні цього року, коли знову почала працювати будівельна амністія, у нас було зареєстровано близько 1,5 тис. об'єктів в Україні взагалі, то сьогодні ми реєструємо до 6 тис. об'єктів щомісяця. І темпи зростають», - сказав він.

Щоб прискорити процес узаконення самобудів та зменшити корупційні ризики на місцях, Олександр Сергієнко порадив громадянам подавати необхідні документи в Держархбудінспекції поштою.

«Чомусь всі вважають необхідним йти і штурмувати двері державного органу. Звертаю увагу, що з бюрократичним органом набагато простіше спілкуватися поштою, тому що бюрократична машина починає працювати нормально тільки з моменту, коли передача інформації фіксується. А пошта - це і є саме такий варіант передачі інформації», - пояснив він.

Представник Держархбудінспекції також не виключив можливості продовження терміну дії будівельної амністії.

«Вже внесено законопроект, в якому запропоновано продовжити термін дії амністії до 2015 року. Ми сподіваємося, що найближчим часом він буде прийнятий Верховною Радою», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за три роки функціонування будівельної амністії не всі охочі змогли скористатися цим правом, тому, за словами посадовців, її дію мають намір продовжити.

 
Коментарі (0)