ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВласники земельних паїв можуть отримати зменшену субсидію

Власники земельних паїв можуть отримати зменшену субсидію

Правила отримання субсидій для жителів села відрізняються своїми особливостями

Правила отримання субсидій для жителів села відрізняються своїми особливостями.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.

Правила отримання субсидій для жителів села відрізняються деякими особливостями, зазначив економіст.

«Якщо у селянина є земельний пай, то повинен бути документ з сільради, який підтверджує, скільки він заробив в оренді. Якщо довідку він не принесе, йому порахують по кадастру. Тобто, йому порахують, скільки він міг би заробити, якби здав землю в оренду. А якщо є довідка з сільради, що він здавав землю в оренду, тоді вже ця цифра стає зрозумілою. Думаю, що у сільських жителів через це буде досить великий конфлікт », - підкреслив А. Охріменко.

Економіст додав, що селянин може толком і не здавати землю в оренду, не буде кому здавати, але вийде, що йому нарахують за цей земельний пай, а в душі він сподівався, що йому це вважати не будуть. Приходить цей селянин за субсидією, а вона значно менше, ніж він очікував. На питання, чому, йому кажуть, що йому «порахували по паю».

«Земельні паї різні є, бувають і досить великі паї. Є по 10 і по 20 гектарів. Людина сидить в селі, йому видали пай, він його і не виконує жодних, навіть орендою не німий не заробляє, таке теж повсюдно є. І вся ця ситуація з паями впливає на субсидію, якої людина може і зовсім позбутися. Тому будуть конфлікти », - вважає А. Охріменко.

Зараз дуже багатьом українцям відмовлять в субсидії через прописки, зазначив економіст.

«Колосальний хаос пов'язаний з тим, скільки реально людей проживає на одній житлоплощі. Тепер соцзабез нараховує субсидії, виходячи з кількості реально проживають на площі. Тут великий хаос. Тому я думаю, що скорочення числа субсідіантов буде більше, ніж 30%. Я так розумію, що деякі люди просто фізично не можуть донести якийсь папірець. Грубо кажучи, не зможе людина взяти потрібний папірець в сільраді, а без папірця нічого не буде », - пояснив А. Охріменко.

 

 
Коментарі (0)