ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВінничина хоче запровадити єдиний тариф на воду

Вінничина хоче запровадити єдиний тариф на воду

Підвищення тарифу на 5-10 копійок у Вінниці означатиме його зменшення на гривню-дві для районних центрів та сільських громад

Ідею, яку на початку року озвучив Український Уряд, - запровадити єдині тарифи на водопостачання та водовідведення в межах усієї країни - підтримала обласна влада Вінниччини. 

Хоча, на думку заступника голови облдержадміністрації Романа Аксельрода, питання єдиних тарифів для усієї держави потрібно вирішувати після того, як вони зрівняються на рівні кожного регіону.

«Пенсія у нас розраховується однаково, зарплата розраховується однаково. А виходить так, що людина, яка живе у Вінниці, платить за воду менше, ніж людина, що живе у Іллінцях чи Чечельнику, - пояснює доцільність державних ініціатив Роман Аксельрод. - Чим один населений пункт гірший за інший? Зараз тарифи на газ і електроенергію - єдині для всіх. Має такий і на воду бути, і на водовідведення. Це нормальна і правильна позиція.

Але «правильний» не завжди означає «приємний». І очікує неприємність, вочевидь, саме вінничан. Адже запровадження єдиного тарифу на території області означатиме неодмінне його зростання на території обласного центру.

«Ми підрахували: підвищення тарифу на 5-10 копійок у Вінниці означатиме його зменшення на гривню-дві для районних центрів та сільських громад», - каже Роман Аксельрод.

Що стосується термінів запровадження єдиних тарифів, то процес рівняння влада області готова розпочати хоч завтра. Але такому швидкому старту заважає відсутність відповідної законодавчої бази.

«Наскільки я знаю, у Мінрегіонбуді зараз над цим працюють, - пояснює заступник губернатора. - Але якщо з цим затягуватимуть, ми, можливо, будемо проситися, щоб в області зробили пілотний проект».


Джерело –
Місто Вінниця

 
Коментарі (0)