ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВінницькі квартири перетворюються на смітники

Вінницькі квартири перетворюються на смітники

Вінницькі комунальники борються з місцевими колекціонерами сміття. У місті таких людей близько 10. Вони зносять увесь непотріб із вулиць додому. Деякі настільки захаращили свої домівки, що ночують просто неба. Утім, найбільше страждають сусіди цих людей.

Так, наприклад, для пана Олега, одного з «плюшкіних», вуличний мотлох та сміття - матеріал для створення шедеврів. Раніше - Вінничанин працював у художніх майстернях. Нині - намагається створити витвори мистецтва з непотребу у себе вдома.

Утім, сусіди - такі творчі пориви не поділяють. Кажуть, матеріали для своїх шедеврів він зносить до квартири вже 10 років. Й інколи його назбирує стільки, що навіть не може потрапити до власного помешкання. Утім, головна біда, скаржаться мешканці під`їзду, - постійний сморід.

Комунальники про таких «плюшкіних» не тільки знають, але й намагаються боротися - приписами та штрафами. Проте зізнаються, методи ці не дуже дієві. Самі ж - вивезти сміття з таких квартир - не мають права.

Як каже заступник голови Вінницької міської асоціації органів самоорганізації населення Інна Вітенко: «Це дуже складна процедура. Оскільки це є приватні власники і їхні будинковолодіння належать їм. Але ця проблема має вирішуватись тільки в примусовому порядку. Оскільки, добровільно ці люди вони не розуміють, що потрібно це робити».

vinnitsa.info

 
Коментарі (0)