ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВодіїв штрафуватимуть за перевантажені автомобілі

Водіїв штрафуватимуть за перевантажені автомобілі

Уряд планує ввести штрафні санкції для водіїв вантажних автомобілів, які не дотримуються норм допустимого навантаження на вісь. Окрім цього будуть створені спеціальні майданчики для розвантаження таких автомобілів.

Кабінет міністрів планує у поточному році ввести грошові штрафи за перевищення у вантажних автомобілях допустимого навантаження на вісь. Про це сьогодні під час ознайомлення з першою ваговою станцією на 24-му км траси «Київ-Чоп» повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров, інформує «РБК-Україна».

«Ми законодавчо та нормативно закріпимо сплату коштів до дорожнього фонду за перевищення ваги і, звичайно, проведемо роз'яснювальну роботу та розповімо, що чекатиме власника транспортного засобу, якщо він направить його з перевищенням навантаження», - заявив Прем'єр.

Також він зазначив, що станом на сьогоднішній день 80% автомобілів йдуть з перевищенням допустимого навантаження на вісь. У зв'язку з цим уряд протягом 2013 – 2014 років обладнає основні магістралі такими ваговими станціями.

«Ця перша станція – це тільки початок, ми намітили обладнати основні магістралі протягом 2013-2014 років цілим комплексом засобів», - додав голова уряду.

За його словами, також будуть створені спеціальні майданчики для розвантаження автомобілів.

«Ми обладнаємо відповідні майданчики, призначені для перевантаження, розвантаження автомобілів, такі майданчики будуть обладнуватися поруч із заправками, де є кафе, магазини. Ми будемо діяти в цьому плані жорстко тому, що стан дорожнього полотна ніякої критики не витримує», - підкреслив Микола Азаров. Також слід зазначити, що термін окупності однієї вагової станції – 1 рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна», нещодавно Київрада прийняла рішення про обмеження в'їзду вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 4,5 тонн до столиці з 7:00 до 20:00.

Відповідно до прийнятого рішення Київради, департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розробляє порядок в'їзду вантажних транспортних засобів на територію Києва.

 
Коментарі (0)